Mtwapa Trauma och Rehabcenter – ligger norr om staden Mombasa, Kenya. Som i Januari 2020 öppnar ett counseling och health center med särskilt fokus på att identifiera och behandla flickor med trauma. Vi erbjuder jourbäddar att använda för kortare perioder för skydd och behandling. Initialt kommer plats att erbjudas för flickor från Highschool som är våra samarbetspartners. Med Läkare, psykolog och behandling kan vi erbjuda dessa flickor en ny chans till ett fungerande liv. Vår förhoppning är att våra flickor vill ge tillbaka när tiden är redo.

Huset är byggt enligt swahilistil för att passa in i byn och är målat i Rosa, har blivit känt som “PinkHouse” i området. Huset har 3 sovrum, läkarrum, samtalsrum, gemensamt kök och vardagsrum med plats för lek, samt duschar och toaletter. Det finns också rum för personal och för eventuella volontärer som vill arbeta i verksamheten.

Det finns möjlighet att bygga på en våning till om behovet ökar. Tomten är inhägnad och vi kommer att skapa en levande trädgård inom kort för odling och lek.

Under tiden vi väntar på att få öppna vårt efterlängtade trauma center är vi så glada att huset kommer till användning. Nu bor personal från vår granne high school i huset och efter skolans slut hjälper de barn som har behov med extra läxläsning.