Vi har valt att flytta vår spännande sponsorresa från februari till 16-27 oktober 2020. Så att vår verksamhet i lugn och ro får skapa en stabil form.

Är du intresserad av att se vad vi gör på plats och kanske bli en del av vår familj så är denna resa ett fantastiskt tillfälle! Du ser vart dina pengar tar vägen och vilken skillnad de gör. Då denna upplevelseresa har blivit väldigt uppskattad för både stora och små så är det nu dax för vår 5:e tur.

10 händelserika dagar för 30.000 kr (varav 7 000 kr oavkortat går till organisationen som sponsor gåva)
På denna unika resa vi kallar ”två världar” får vi tillsammans med dig/er officiellt inviga Mtwapa trauma och rehabcenter och andra våningen på High School vi kommer att bjudas på sång, dans, poesi från barnen i High School. Vi besöker vårt syster projekt ” Feed 500″ där vi hjälper till att dela ut ett varmt mål mat till 500 barn. Deltar på swahili Gudstjänst samt besöker våra samarbetspartners på Oasis Medical center.

Med oss får du även uppleva Kenyas magiska naturliv under en oförglömlig safari under 1 dygn i Tsawo East och övernatta i tält där du har ”The Big Five” in på knuten. 
De två sista dagarna innan hemfärd beger vi oss till Diani Beachs vita stränder för avkoppling och reflektion. Vi bor i enkel miljö i bungalows med aporna utanför och äter på restauranten Ali barbour som är belägen i en grotta. Sista dagen avslutar vi med en fantastisk barbecue på stranden!

Program för Sponsorresa Oktober 2020

Dag 1 fredag 16 oktober Avresa från Arlanda med Ethiopian Airlines
Vi träffas kl 19.00 på Arlanda, Terminal 5 i avgångshallen. Kl 20.50 lyfter planet mot Mombasa, Kenya. Vi kommer att mellanlanda i Addis Abeba kl 06.20, vi lyfter på nytt kl 09.30 igen mot Mombasa Kenya, där vi landar kl 12.00.

Dag 2 lördag 17 oktober Ankomst Mombasa
Vi blir upphämtade av en transferbuss från flygplatsen som tar oss till hotellet Severin Sea Lodge som är ett 4 stjärnigt hotell. Där tilldelas vi rum och tar det lugnt under eftermiddagen. Gemensam middag för er som vill.

Dag 3 söndag 18 oktober Swahilisk gudstjänt i Utange
Ca 09.40 blir vi hämtade för gudstjänst i byn.
Gemensam middag för er som vill på Sea Haeven.

Dag 4 måndag 19 oktober Byvandring och besök på Mtwapa trauma och rehabcenter 
Denna dag åker vi till Utange för byvandring. Där går vi runt och ser hur det är i vardagen i en typisk kenyansk by. Denna rundvandring tar ca 2 timmar. Vi kommer även hälsa på en kvinna som blivit änka och lever själv med 5 barn under väldigt enkla förhållanden.
Lunch och besök hos oss på Mtwapa trauma och rehabcenter.

Dag 5 Tisdag 20 oktober Safari Tsawo East med övernattning
Tidigt på morgonen ca 06.30 lämnar du hotellet med buss och kommer ut i den kenyanska morgontrafiken. En upplevelse i sig. Väl framme där nationalparken Tsawo East börjar blir det ett litet stopp där vi byter från buss till jeepar. Sedan blir det första gamedrive på väg genom parken till lodgen, Satao Camp. Färden bjuder på en fantastisk natur, här kommer du att se vidsträckta områden av starrgräs, sumpmark och grässlätter men även akacieträd och baubaträd. I dessa omgivningar har du chans att få möta vårtsvin, vattenbufflar, impala, sebror, flodhästar och giraffer. Med lite tur ser vi även lejon och leopard. Väl framme vid lodgen avnjuter vi lunch med fin utsikt. Under eftermiddagen blir det en längre tur med jeeparna genom parken för att se om vi ser fler djur och fåglar. På kvällen blir det middag på lodgen.

Dag 6 Onsdag 21 oktober hem safari
Efter tidig frukost checkar vi ut från Satao Camp lodge och tar den tredje gamedrive runt i parken och sedan tar vi oss tillbaka mot Mombasa.  Åter vid hotellet ca 14.00. Gemensam middag på hotellet för er som vill.

Dag 7 Torsdag 22 oktober Besök av Oasis Medical Center
Efter frukost beger vi oss till Oasis medical center som drivs av svenskorna Pia och Kirsi. Kliniken som är i storlek av ett mindre sjukhus hjälper människor i behov av olika typer av medicinsk vård. Vi besöker även deras förlossningsklinik.

Dag 8 Fredag 23 oktober Gemensamt firande av officiell öppning av Celebration Health Care Mtwapa Trauma och Rehab center andra nivån av Celebration High School!
Vi får uppleva traditionell dans, drama, musik och dikter presenterade av studenter från Celebration High School

Dag 9 lördag 24 oktober ”Feed 500” och Diani beach – Stilts
Utcheckning på förmiddagen
Runt 13.00 blir vi upphämtade och får vi ta del av vårt systerprojekt ”Feed 500” där vi får vara med och hjälpa till att ge ca 500 av de fattigaste barnen i närområdet ett mål varm mat och dela ut majsmjöl så de klarar sig till nästa lördag.

Sedan åker vi till direkt till härliga Diani Beach, där vi bor 2 nätter i trädkojor eller enkla hus med aporna inpå knuten.

På kvällen äter vi middag i restaurangen Ali Barbour som ligger i en grotta.

Dag 11 söndag 25 oktober Ledig dag.
Gemensam barbecue på Flamboyan vid stranden.


Dag 12 måndag 26 oktober Hemfärd till Sverige
Ledig förmiddag. Hämtas i Diani vid ca kl 12.00, sedan åker vi till flygplatsen för hemfärd till Sverige.

Dag 13 Tisdag 27 oktober
Landar i Stockholm, Sverige

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet