Är du intresserad av att se vad vi gör på plats och kanske bli en del av vår familj så är denna resa ett fantastiskt tillfälle! Du ser vart dina pengar tar vägen och vilken skillnad de gör. Då denna upplevelseresa har blivit väldigt uppskattad för både stora och små så är det nu dax för vår 5:e tur.

10 händelserika dagar för 30.000 kr (varav 7 000 kr oavkortat går till organisationen som sponsor gåva)
På denna unika resa vi kallar ”två världar” får vi ta del av vårat traumacenter som precis har öppnat, vi hälsar på våra närmsta grannar i byn och deltar på våra samarbetspartners nyinvigda High School. Sist men inte minst är vi delaktiga i vårt syster projekt ” Feed 500″ där vi hjälper till att dela ut ett varmt mål mat till 500 barn. Vi besöker även våra samarbetspartners Oasis medical center, går på swahilisk gudstjänst och får äran att besöka de mest utsatta i ett slumområde.

Med oss får du även uppleva Kenyas magiska naturliv under en oförglömlig safari under 1 dygn i Tsawo East och övernatta i tält där du har ”The Big Five” in på knuten. 
De två sista dagarna innan hemfärd beger vi oss till Diani Beachs vita stränder för avkoppling och reflektion. Vi bor i enkel miljö i bungalows med aporna utanför och äter på restauranten Ali barbour som är belägen i en grotta. Sista dagen avslutar vi med en fantastisk barbecue på stranden!

Program för Sponsorresa februari 2020

Dag 1 torsdag 6 februari Avresa från Arlanda med Ethiopian Airlines
Vi träffas kl 19.00 på Arlanda, Terminal 5 i avgångshallen. Kl 20.50 lyfter planet mot Mombasa, Kenya. Vi kommer att mellanlanda i Addis Abeba kl 06.20, vi lyfter på nytt kl 09.30 igen mot Mombasa Kenya, där vi landar kl 12.00.

Dag 2 fredag 7 februari Ankomst Mombasa
Vi blir upphämtade av en transferbuss från flygplatsen som tar oss till hotellet Severin Sea Lodge som är ett 4 stjärnigt hotell, http://www.severin-hotels.com/severin-sea-lodge/  Där tilldelas vi rum och tar det lugnt under eftermiddagen. 

Dag 3 lördag 8 februari Byvandring och projektet ”Feed 500”
Kl 09:30 åker vi till Utange för byvandring. Där går vi runt och ser hur det är i vardagen i en typisk kenyansk by. Denna rundvandring tar ca 2 timmar. Vi kommer även hälsa på en kvinna som blivit änka och lever själv med 5 barn under väldigt enkla förhållanden.

Efter detta är vi med på ”Feed 500” där vi får vara med och hjälpa till att ge barnen ett mål varm mat och dela ut majsmjöl så de klarar sig till nästa lördag. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4 söndag 9 februari Swahilisk gudstjänt i Utange
Ca 09.40 blir vi hämtade för gudstjänst i byn.
Gemensam middag för er som vill på Sea Haeven.

Dag 5 måndag 10 februari  Mtwapa trauma och rehabcenter
Runt 9.00 beger vi oss till vårat fantastiska trauma och rehabcenter samt våran granne high school.
Gemensam middag på hotellet ca 19:00.

Dag 6 tisdag 11 februari Ledig dag med gemensam middag.
Kl. 17.00 blir vi hämtade och åker till Moorings vid Mtwapa creek för att uppleva solnedgången på denna restaurang som är belägen på en flotte.

Dag 7 onsdag 12 februari Safari Tsawo East med övernattning
Tidigt på morgonen ca 06.30 lämnar du hotellet med buss och kommer ut i den kenyanska morgontrafiken. En upplevelse i sig. Väl framme där nationalparken Tsawo East börjar blir det ett litet stopp där vi byter från buss till jeepar. Sedan blir det första gamedrive på väg genom parken till lodgen, Satao Camp. Färden bjuder på en fantastisk natur, här kommer du att se vidsträckta områden av starrgräs, sumpmark och grässlätter men även akacieträd och baubaträd. I dessa omgivningar har du chans att få möta vårtsvin, vattenbufflar, impala, sebror, flodhästar och giraffer. Med lite tur ser vi även lejon och leopard. Väl framme vid lodgen avnjuter vi lunch med fin utsikt. Under eftermiddagen blir det en längre tur med jeeparna genom parken för att se om vi ser fler djur och fåglar. På kvällen blir det middag på lodgen.

Dag 8 torsdag 13 februari Tidig safari och hemfärd till Severin Sea Lodge
Efter tidig frukost checkar vi ut från Satao Camp lodge och tar den tredje gamedrive runt i parken och sedan tar vi oss tillbaka mot Mombasa.  Åter vid hotellet ca 14.00. Gemensam middag på hotellet för er som vill.

Dag 9 fredag 14 februari Besök av Oasis Medical Center och en härlig lunch på Boko boko
Efter frukost beger vi oss till Oasis medical center. Södermalmskyrkan arbetar genom Pia Lindh i Mombasa, med att driva en klinik vid namn Oasis medical center. Kliniken som är i storlek av ett mindre sjukhus hjälper människor i behov av olika typer av medicinsk vård. Vi besöker även deras nyöppnade förlossningsklinik.
Gemensam lunch på Boko Boko. Efter lunch besöker vi våra samarbetspartner Tammy och Wayne som är delaktiga i ”Rapha house” där dom hjälper utsatta ungdomar.

Dag 10 lördag 15 februari Diani beach – Stilts
09:00 utcheckning.
Klockan 10 blir vi hämtade och åker till härliga Diani beach, där vi bor 2 nätter i trädkojor eller enkla hus med aporna inpå knuten. På kvällen äter vi middag i restaurangen Ali Barbour som ligger i en grotta.

Dag 11 söndag 16 februari Ledig dag.
Gemensam barbecue på Flamboyan vid stranden.

Dag 12 måndag 17 februari Hemfärd till Sverige
Ledig förmiddag. Hämtas i Diani vid ca kl 12.00, sedan åker vi till flygplatsen för hemfärd till Sverige.

Dag 13 Tisdag 18 februari
Landar i Stockholm, Sverige