Det var 2014 som Maria Cederlöf, Mtwapa familjens grundare var på resa i Kenya då tankar och idéer om att starta ett center för utsatta flickor började gro. – Att komma till detta fantastiska land och få uppleva dess underbara natur och kultur men att också uppleva den otroliga fattigdom och utsatthet för många barn smärtade i hennes moders hjärta.

När hon åter kom till Sverige hörde hon sig för med företag och vänner om intresse fanns för att stötta ett sådant projekt och att även kunna åka ner på plats och se var deras pengar tog vägen. Många blev intresserade och det var så det började! Resorna dit blev många och processerna med myndigheter och att finna folk på plats i Mombasa att samarbeta med har varit långa. Vid en av resorna 2016 träffade hon de Brittiska missionärerna Debbie och Paul, som har ett hem för föräldrarlösa barn samt projektet ”Feed 500”.

Tillsammans började de smida planer, hur detta skulle kunna bli verklighet. Debbie och Paul hade precis köpt mark i en by utanför Mtwapa för att bygga ett High School och det visade sig att marken bredvid var till salu. Marken kunde köpas med tack vare sponsorer som brann för idén och vi blev samtidigt delaktiga i projektet ”Feed 500”. Våren 2017 var grunden klar till vårt hus och den första sponsorresan kunde bli av. Februari 2018 fick vi nycklarna till vårt färdiga hus, ”Mtwapa trauma och rehabcenter”!