Varmt välkommen till Mtwapa familjen!
”Ingen kan göra allt men alla kan göra något”

Vi är den lilla ideella föreningen som brinner för att hjälpa utsatta traumatiserade flickor i Mtwapa, en by strax norr om Mombasa, Kenya. I den här regionen lider många barn av PTSD (posttraumatiskt stressyndrom) efter att ha bevittnat, eller blivit utsatta för våld och övergrepp. Dessa barn döms och göms undan av allmänheten i rädsla för sjukdomen.

Mtwapa Trauma och Rehab center ” Pink House” har fokus på att tillsammans med våra samarbetspartners på plats identifiera flickor med trauma och erbjuda dem terapi och behandling i grupp och individuellt. Vi kommer även att ha möjlighet att erbjuda akuta övernattningsplatser. Parallellt kommer att erbjuda elevhälsa för elever i highschool samt för byinvånare i närområdet. Vi hoppas även att de barn och unga vi får förmånen att hjälpa väljer att ge tillbaka till samhället när tiden är redo.

Vi i Mtwapa familjen är så stolta att kunna få vara en del av vårt systerprojekt ”Feed 500” tillsammans med våra samarbetspartners Debbie och Paul.

Vår vision är även att tillsammans med ”Oasis medical center” sprida kunskap och öka medvetenheten om sexuellt våld samt konsekvenserna av övergrepp i närliggande byar.

Vi samarbetar på plats med:

–  The sure foundation som drivs av Debbie och Scott Robinson som har funnits i området i 10år, https://www.thesurefoundation.org.uk/’

– Oasis medical centre som drivs av Kirsi Nyrhinen och Pia Lind som har funnits i området i 20 år, https://oasismedicalcentre.org/

Föreningen Mtwapa – Trauma och Rehabcenter med säte i Sverige skall insamla, mottaga och till Mtwapa – Trauma och Rehabcenter överföra medel för dess verksamhet och i övrigt främja verksamheten genom bl.a information till enskilda givare, företag och organisationer i Sverige.