Hej alla Mtwapa vänner! Nästa intervju, ny våning på High School på gång.

Dags för intervju av en receptionist till Pink House. Vi möter Gertrude Mukhabali på High School och har intervjun där. Samtidigt pågår ett energiskt bygge av en våning till på ett av husen. Man kan inte bli annat än imponerad av de som bär de stora stenarna upp på taket. Det mesta byggs för hand för att det inte finns resurser att ha maskiner och än mindre att laga dem när de går sönder. Det är en fantastisk känsla att veta att vi nu kan starta och Debbie och Paul är lika glada som vi. På vägen hem passerar vi får chaufför Roberts hus. Han bor i Utange med sin familj. Mama Serena och pojkarna, Martin, Ryan. Deras dotter Serena var inte hemma utan pluggade för att klara sin examination på torsdag. Mama Serena har en liten restaurang vid vägen där hon säljer bröd, friterad potatis och underbart goda vegetariska samosas (mini piroger) som vi bjöds på.

Idag kom vi nästan fram med bil till vårt fantastiska Pink House


Idag har vi besökt Celebration High School och anställt Jane Liru att ansvara för vårt health and counseling center. Jane är psykolog och sjuksköterska. Hon har också en lärarexamen. Hon arbetat i USA och här i Mombasa. Jane börjar den 2 januari, direkt efter skolloven med individuell och gruppterapi för barn och elever i Celebration High School och från byarna I området. På fredag träffar vi läkaren som också ska vara verksam i centret.

Glädje att återigen vara på feed 500

Vi vill börja med att tacka alla er som är engagerade i vårt projekt Pink House. Vi åkte direkt från flyget till Utange och Feed five hundred. Regn och leriga vägar har gjort att vi inte kan ta oss upp till Pink house förrän troligen på tisdag om skurarna upphör.
Debbie Scott och pastor Fester håller i trådarna. Varm mat till alla barn och majsmjöl till de mest behövande. En pall majsmjöl 12×2 kg kostar 150 kr. Tack till er som bidragit🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Swicha gärna💕❤️ 1231702513
Bg 112-0575

Mpya kutoka kwa Mtwapafamiljen! Nytt från Mtwapafamiljen

Vi vill börja med att tacka alla er som är engagerade i vårt projekt Pink House. Utan er hade vi inte varit där vi är idag.

Vi har nu kommit överens med våra samarbetspartners i Kenya hur verksamheten ska se ut när vi startar i höst. Kenyas myndigheter har återigen skärpt kraven och begränsar möjligheterna för att driva verksamheter som barnhem och andra former där barn ska bo permanent. Det innebär att vi parallellt med vårt Trauma och behandlingscenter kommer att erbjuda en stödverksamhet där vi jobbar holistiskt med fokus på trauma.

I oktober åker delar av styrelsen ner till kenya för att tillsammans med våra samverkan partners starta upp verksamheten. Då det blir en bredare verksamhet än planerat från början kommer vi inte att ha någon sponsorresa detta år. Dels för att värna om de barn som kommer att finnas i verksamheten men också för att skapa arbetsro för personalen. De som redan är inbokade är informerade om att resan flyttas.

Nästa sponsor resa blir som planerat i 6 – 17 februari 2020.

Asante sana allihopa!